KB-23, német partiőrség

A modellről röviden

Az eredeti hajó több felépítménnyel készült. Létezik belőle jacht, tűzoltó hajó, és partiőr hajó. A hajó hosszúkás alakja segíti a nagy sebességű mozgást, ugyanakkor kellően nagy merülésű, ami stabil úszást eredményez.

Több méretben készült már el a modell.

A modellt 2017 végén kezdtem el építeni. Négy lehetséges változat tervrajza közül választhattam, amiből kettő zárt és kettő nyitott fajta volt. Mindenképpen nyitottat szerettem volna és azokból csak apró különbségek voltak. A szerencse úgy hozta, hogy ahogy az oldal borítóképén is látható, minden tervrajzból készült már legalább egy.

A fedélzet egyoldalú nyáklapból készült, a felépítményt pedig HIPS polisztirol táblából vágtam ki. A táblát elég nehéz volt megtalálni, de megérte, mert sokkal olcsóbb mint modellboltban kis darabokban. Szeretném, ha minél több dolog működne rajta, így például a világítás is bekapcsolható, ami egyszerűen a vevőről kap 5V-ot. Minden LED előtt van egy ellenállás és párhuzamosan vannak kötve.

A munkát nehezíti, hogy a hajótesthez rengeteg felépítmény készült és mit ad isten, pont erről a verzióról nem találtam egy képet sem :) Cserébe viszont rengeteg hasonló kép van amiből lehet dolgozni, és nagyon jó menettulajdonságokkal rendelkezik.

Sajnos a tanulmányok miatt elhúzódott az építés, de annak befejeztével és az utóbbi időben beszerzett 3D nyomtató segítségével lassan teljesen elkészül. Ez a második hajóm, amit építek viszont az első amit be is fejezek!

Képek még érkeznek!

2021.03.13.